familyrose.vimedbarn.se/.

3 månader

Hejsan Fina!

Tankar: Duger jag? Gör jag rätt? Är jag en bra mamma? Kan jag försöka lite till? Får hon se mig gråta? Kan detta skada henne?🙈Som mamma så cirkulerar det otroligt mycket tankar, och även om en hel del försvinner med tiden, så dyker det ständigt upp nya. ”Duger jag” är nog en av de sakerna som dyker upp ständigt i mitt huvud. Jag blir liksom kall i hela kroppen när andra får Haylie att skratta (självklart är jag jätte glad och lycklig öve att Haylie känner sig trygg med olika människor), men det dyker liksom upp en form av osäkerhet i mig som är svår att förklara. Jag vill vara hennes allt, precis som att hon är mitt allt. Bandet till Haylie blir starkare för varje dag, och det är ofta som jag tittar på henne och gråter av överväldiga känslor. Jag säger till henne flera gånger per dag att jag älskar henne, men känner inte att ordet älska är tillräckligt. Försöker hitta ett ord som är starkare och större, men det är omöjligt att förklara kärleken till henne.

Detta har hänt: Mycket som händer på 1månad. Haylie har blivit extremt stark i nacken, och nacktränar flera gånger om dagen. Hon älskar att stå upp i famnen, och trots att hon är liten i storleken så är hon både envis och stark. Man börjar se en stark vilka hos denna tjej, och hon gillar inte när rutinerna bryts.

Vikt och värden: Vikten ligger nu på 4210g och hon är 57cm lång. Efter vi klippte tungbandet så har det varit enklare för henne att äta, och man märker stor skillnad på hennes beteende. Men pågrund av att kurvan inte gå riktigt uppåt och hon inte heller fått någon spurt som de flesta bebisar får så kommer hon få börja med grötportioner om 1mån. Känns spännande att få ge henne lite riktig mat, och det ska bli kul att se hur hon reagerar.

Rutiner: Nu förändras hennes rutiner något. Hon går upp runt 6-7 på morgonen, men är endast vaken en kort stund för att sedan sova igen. Vid 9-10 brukar hon gå upp på riktigt, och efter att hon ätit så brukar vi varva babygymmet/babysitter eller gungstolen. Efter att hon ätit igen så sover hon lunch 1-2h (under vår långpromenad). Vid 2-3 på eftermiddagen så tränar vi nacke och leker med leksaker, sen brukar hon titta på mig medan jag lagar middag. När sebbe kommer hem så går vi ibland en promenad och då vilar hon, annars är hon vaken en stund med honom och sen vilar. Mellan 21-23 brukar vara hennes läggtid, 2 gånger i veckan så badar hon innan sängdags. Sen ammar jag henne till söms medan jag läser saga för henne. Lägger ner henne i sin vagga och sen brukar hon sova till 04-05 typ. Då äter hon och somnar om till 06-07 igen.

kram,

J

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats