familyrose.vimedbarn.se/.

Att förlora sin mamma

Hejsan Fina!

Helt plötsligt slår det mig, som en blixt från klar himmel att hon är borta. Min mamma, hon som födde mig och tog hand om mig min första tid i livet. Jag och mamma hade en komplicerad relation då hon var alkoholist. Hon har varit det under större delen av min uppväxt, men det blev värre ju äldre hon blev. Hela mitt liv har jag kämpat med att hjälpa min mamma att bli frisk utan att lyckas.

Mamma hade uppehåll i sin sjukdom ibland, men föll tyvärr alltid tillbaka. Det gör så ont i mig att hjälpen i Sverige tyvärr bara är för de som själva vill ha hjälpen. Det är sällan som man vill ha hjälpen när man som mest behöver den. Hela mitt liv har jag kämpat med att få henne att sluta, och innerst inne har jag aldrig slutat hoppats på att det ska gå. Men nu vet jag att det inte kommer att gå, jag vet att jag inte kommer få se henne frisk.

Trots min mammas sjukdom så finns det en hel del som jag väljer att ta med mig från henne, och lära vidare till min dotter. Mamma var en envis person med huvudet högt, och det vill jag föra vidare. Att låta Haylie ha sin egen vilja och inte försöka få in henne i fack, utan istället uppmuntra hennes egenhet. Mamma var också en person som pushade oss barn att göra allt helhjärtat, oavsett vad det gällde så skulle man gå all in (Fotboll, instrument, dans eller innebandy) Vilket gjorde att jag direkt efter studenten fick mitt första dansjobb. Jag kommer alltid pusha Haylie till att göra det hon vill, och hjälpa henne att fokusera på sina mål.

Pågrund av mammas sjukdom har vi inte pratat så mycket de senaste åren, men det är ändå en stor tomhet efter mamma. De senaste månaderna blev hon bättre och slutade dricka då hon hamnade på hem. Vi fick en härlig sista jul med henne, och kunde även prata gamla minnen. Mamma är alltid mamma, och jag hoppas att du finner ro🌸 Sov gott tills vi ses igen.

kram, Jessan💜

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats